[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viquipèdia:Plantejament de preguntes - Viquipèdia

Viquipèdia:Plantejament de preguntes

De Viquipèdia

Teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia?

Vegeu abans les preguntes més freqüents.
Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes.
Per a afegir una nova pregunta seguiu l'enllaç del requadre:

Preguntes arxivades: /2005

Taula de continguts

[edita] Preguntes

Com es garanteix la veracitat dels articles de Viquipèdia?

Hola!

Bones. Ningú no garanteix la veracitat de la Wikipedia. Si trobes alguna cosa que està malament, tu mateix ho pots canviar. Es confia en la bona voluntat dels usuaris i col·laboradors. Si algú fa alguna cosa mal feta se li reverteixen els canvis i ja està.

Algú sap què haig de fer per a registrar-me? Per més que ho provo no hi ha manera! Que algú em doni, si us plau, la sol·lució definitiva! El que ho vulgui fer, que m'enviï un correu electrònic amb totes les explicacions ben detallades!

Mercès.

Vicenç

vicemarsan (a)gmail (punt) com

Sobre registrar-te, doncs només cal anar a dalt a la dreta on posa Registre/Entrada
T'he canviat la forma com havies escrit el mail, ja que de la manera com ho has posat, pot ser que comencis a rebre spam. --Jordi_G (parlem-ne) 19:11, 7 oct 2006 (UTC)

Dins d'un article puc fer cites bibliogràfiques? És a dir, puc posar una secció amb bibliografia de llibres (no material dins d'Internet), que m'han pogut servir de font, que hi tenen relació o que poden ser útils per ampliar-ne la informació?

No he sabut trobar cap secció que tracti del tema en relació directa als articles de la Viquipèdia, o no m'ha quedat del tot clar. La idea seria fer les citacions òbviament segons les convencions bibliogràfiques, cap al final de l'article en una secció tipus ==Enllaços externs== o similar. Gràcies Què me'n pots dir? Naturagirl 00:49, 18 mai 2006 (UTC)

Amb una secció de ==Bibliografia== o referències o similars. De fet, és una cosa molt recomanada. Si el que es vol és posar una cita a meitat de text s'ha de fer com es diu a Ajuda:Notes i cites.--SMP·d·+ 19:09, 21 nov 2006 (CET)

Si he creat un article, com ho he de fer per què des del mateix article en un altre idioma surti que també està en català? Cal anar article per article posant ca:article ?--MarkCat 22:48, 31 ag 2006 (UTC)

Només cal que posis l'enllaç ca:article en una wikipedia, i després ja hi ha un programet automàtic que va posant els enllaços a totes les altres. El que no sé és si és necessari o no posar l'enllaç en una, jo sempre li poso. No sé si només posem enllaços a altres llengües dins l'article català, si els enllaços també es fan automàtics.

P: A veure, ja fa temps que estic treballant en un article sobre el Compromís de Casp, el problema és que m'està sortint molt llarg. Tinc la intenció de resumir-lo quan l'hagi acabat, però tot i així no n'hi haurà prou. Algú sap què hauria de fer? --81.32.27.207 00:36, 10 gen 2007 (CET) Què entens per molt llarg? No crec que la llargaria hagi de ser un problema, a no ser que hagis escrit un llibre en comptes d'un article.--Jordi_G (parlem-ne) 00:08, 11 gen 2007 (CET)Pesa 60 kiloctets, quan no hauria de passar de 32. Però tot és informació imprescindible (l'argument de la Història sol ser sempre complex)--Galazan 12:31, 12 gen 2007 (CET)

No sabia que hi hagués un màxim de llargada. El que he vist que fan a la wiki anglesa quan un article és molt llarg, el divideixen en parts, o d'alguna part en fan un article. Per exemple, si al teu article expliques alguna batalla, simplement la podries anomenar i dir que hi ha més informació a l'article corresponent a aquella batalla.Potser és una solució.--Jordi_G (parlem-ne) 21:19, 12 gen 2007 (CET)
És el que miraré de fer, però no sempre tindré prou informació per fer-ne una article a part. De fet el major problema és que tots els fets que hi explico estant directaemtn lligats amb el desenvolupament de la successió.--Galazan 17:17, 15 gen 2007 (CET)

Bé jo crec que en Jordi_G té raó crec que t'hi hauries de fixar en un article ampli de la wikipedia anglesa, la majoria són així. No crec que sigui tant imprescindible tota la informació simplement fes com fan els llibres d'història de batxillerat que resumeixen un segle en 50 pàgines és simplement una qüestió de prioritzar.--Homespider 23:05, 24 gen 2007 (CET)


P: ¡Hola! Perdon por escribir en castellano. Primera pregunta: ¿Es esta página un equivalente al "Reference desk" en la Wikipedia inglés? Si es asi, tengo otra pregunta: Soy noruego, hablo un poco español (castellano), y tengo la esperanza de estar capaz de aprender de entender (por el momento, no de hablar) catalan (tengo un curso en formato mp3). Segun la pagina lenguas mutuamente intelegibles en la wikipedia española, castellano y catalan son mutuamente inteligibles. Para mi, esto parece muy raro, porque son tantas palabras que son diferentes. Yo sé que todo el mundo en Cataluña habla castellano. ¿Pero el revés? ¿Aproximadamente que porcentaje de madrileños nativos entienden el catalan? Gracias. --62.16.173.45 22:43, 30 gen 2007 (CET)

Yo diría que para un castellano que no ha aprendido nada de catalán, entender el catalán oral debe ser bastante difícil. Evidentemente algunas cosas las entenderá, como entre cualquier lengua románica, però yo no diría que son mutuamente inteligibles.--Jordi_G (parlem-ne) 21:36, 31 gen 2007 (CET)
Grácias. Eso era mi impresion también. --62.16.173.45 21:21, 1 febr 2007 (CET)

P: Una pregunta estic intentant fer l'article de Cardedeu i m'agradaria escriure com es diu fonèticament CARDEDEU. Intento insertar els signes que han estat creats per reproduir sons que té viquipèdia perpò en pantalla em surten només quadrats! Sabeu què estic fent malament?--Grinfild 20:38, 5 març 2007 (CET)

Vull afegir el següent a la versió anglesa de la pàgina de Barcelona han posat la transcripció fonètica i jo la llegeixo perfectament desde qualsevol ordinador, en canvi la transcripció fonètica de Cardedeu només la llegeixo bé desde alguns ordinadors, la majoria de gent pel que sé no veu tots els caràcters, els del final només veu uns quadradets. Grinfild 14:10, 5 de març 2007
Segurament si ho preguntes a la taverna, tindran més èxit les teves preguntes.--Jordi_G (parlem-ne) 23:28, 6 març 2007 (CET)

P: Com s'afegeixen les taules de continguts en un article? Gràcies. --Manaies 17:32, 18 juny 2007 (CET)

Surt automàticament quan hi ha més de tres seccions. En casos especials es pot forçar afegint __TOC__, o bé suprimir __NOTOC__. No he trobat que estigui explicat enlloc. --V.Riullop (parlem-ne) 17:44, 18 juny 2007 (CEST)

[edita] penjar una foto

Com es penja una foto a Wikipedia? el comentari anterior sense signar és fet per Xfad (discussió • contribucions) 21:12, 23 ago 2007.

Pots començar per Ajuda:Carregar un arxiu i anar seguint les instruccions. --V.Riullop (parlem-ne) 23:34, 23 ago 2007 (CEST)

[edita] Contrasenya oblidada

Hola, fa unes setmanes em vaig registrar a la viquipèdia amb el nom de Maruseru i m'he oblidat de la contrasenya. Com ho puc fer per tornar a entrar sense haver-me de registrar de nou? Si em contesteu a marcelskoumal ARROVA hotmail PUNT com millor. Moltíssimes gràcies per endavant. Marcel

Ajuda:Registrar-se#I si se m'oblida la contrasenya?. Només es pot enviar una nova contrasenya a l'adreça de correu especificada en les dades d'usuari. Si no l'hi vas posar, ho sento, cal preservar la identitat de l'usuari. T'hauràs de registrar de nou. --V.Riullop (parlem-ne) 13:03, 24 ago 2007 (CEST)

[edita] Traduccions

Bones.

Estic interessat especialment en fer traduccions d'articles d'altres vikipèdies, be siguin articles existents que necessitin clarament una ampliació o d'articles nous per tal d'ajudar a la Vikipèdia a arribar als 100.000 articles. Voldria saber els passos que s'han de seguir per poder fer-ho, per exemple si s'ha de notificar abans als administradors sobre la traducció que vull fer i si es així, com?, si s'ha de demanar permís a les altres vikipèdies per fer ús de la informació que hi apareix, si al moment de fer la traducció simplement he de fer clic a "editar" i afegir la nova informació (al cas dels articles existents), si la contribució que faci quedara registrada i qualsevol altra cosa que considereu important.

Moltes gràcies!--Casuarez85 23:26, 26 ago 2007 (CEST)

Pots traduir tants articles com vulguis sense demanar permís a ningú. Com més articles millor. --Jordi_G (parlem-ne) 23:32, 26 ago 2007 (CEST)

[edita] "rellevància"

Algú em pot explicar quin es el sentit de la "rellevància" que apareix sota el títol dels artícles i com es determina? Gràcies.el comentari anterior sense signar és fet per 66.166.122.227 (discussió • contribucions) --IradiBot (comentaris/incidències) 19:31, 6 set 2007 (CEST).

Hola, la rellevància és un criteri que evita que qualsevol posi un article sobre ell mateix o el seu cosí i la viquipèdia es converteixi en un directori de publicitat (exagerant, però em sembla que el missatge està clar). Una persona no rellevant no mereix un article a una enciclopèdia, com no el tindria a les edicions en paper. Tenim una política de notabilitat recentment aprovada i es decideix per consens si un article la compleix o no. M'explico: si ningú diu res, l'article és vàlid, si una persona qüestiona l'existència d'aquell article penja el cartellet que has vist i l'autor té un temps per aportar fonts externes que demostrin que aquella persona és rellevant. Si ho és, es treu el cartellet, si no es pot passar a una proposta per esborrar (no sempre es passa ni sempre es vota que sí). Per a qualsevol dubte, pregunta. Benvingut!--barcelona 19:35, 6 set 2007 (CEST)
En el context de la pàgina de cerca, que suposo que la pregunta anava per aquí, la rellevància és una estimació aproximada de la relació entre el que es busca i el contingut de l'article, generada automàticament.--Pere prlpz (discussió) 02:48, 22 feb 2008 (CET)

[edita] fruit del boix grèvol

hola! tinc un nen de 12 anys i necessita saber el nom del fruit del boix grèvol. Gràcies!el comentari anterior sense signar és fet per 83.53.218.84 (discussió • contribucions) 18:23, 25 set 2007 (CEST).

[edita] Traducció d'una plana de la Wikipedia en Anglès

Vull traduir una plana ja existent a la versió anglesa de la Wikipedia.

Puc crear un nou article a la Viquipèdia en català, copiar i pegar el codi de la versió en anglès, i traduir-la?el comentari anterior sense signar és fet per Jgirop (discussió • contribucions) 22:09, 29 oct 2007 (CET).

Si, no hi ha cap problema.--Lohen11 22:12, 29 oct 2007 (CET)

[edita] Funcionament pàgina de proves

Com puc utilitzar la pàgina de proves sense eliminar l'article de prova que ja hi és? De fet, és possible fer-ho?el comentari anterior sense signar és fet per Jgirop (discussió • contribucions) 22:14, 29 oct 2007 (CET).

Aquesta pàgina la pots editar tant com vulguis, és per això, per fer proves.--Lohen11 22:15, 29 oct 2007 (CET)

No passa absolutament res, la pàgina és per això, el contingut no té cap importància, i de tenir-ne és fàcil recuperar la informació anant a la versió desitjada. Tranquil i no t'amoines pel seu contingut. fa l'ullet –Pasqual · discussió 22:17, 29 oct 2007 (CET)

[edita] ajuda error donació

Amics de Viquipèdia, el dia 28 d’octubre vaig voler fer una donació de 25 € a Wikimedia Foundation i per un error em vaig equivocar amb la quantitat pagada que va ser de 250 €. Ara necessitaria poder recuperar la diferencia de 225 €. He enviat aquest misatge a donation@wikipedia.org (que es on m'ha adreçat PayPal) i no he rebut resposta. Sabeu si esta ben dirigida la reclamació? Gràcies per l'ajuda i disculpeu. ES.Reusel comentari anterior sense signar és fet per 62.57.216.93 (discussió • contribucions) 00:52, 4 nov 2007 (CET).

Gràcies per la donació :-) Ho tens explicat a Foundation:Fundraising FAQ on diu If I made a mistake with my donation, what can I do? --V.Riullop (parlem-ne) 10:50, 4 nov 2007 (CET)

Comentaris posteriors traslladats a Viquipèdia:La taverna/Arxius/Ajuda/Recent. --V.Riullop (parlem-ne) 21:28, 16 nov 2007 (CET)

[edita] Licencia

Hola todos. Siento de usar castellano, pero no hablo catalán. Quiero saber si esta licencia tiene bastante información para confirmar que se puede usar en Wikipedia. Quería trasladar unos imágenes a commons, pero me parece que la respuesta es bien corto, y no podemos establecer que se pueden usar los imágenes para cualquier propósito, que "permesa la redistribució, els treballs derivats, l'ús comercial, i altres usos." Gracias por su atención. PD. Si pudieran contactarme en mi pagina usuario de commons, lo agradecería. Saludos. Patstuart 64.178.107.132 19:03, 9 nov 2007 (CET)

Contestat a commons:User talk:Patstuart. --V.Riullop (parlem-ne) 19:46, 9 nov 2007 (CET)

[edita] Aclariment

En la nostra societat, la frase "Es la ovella negra de ..." que significa en concret?. Doncs actualment sento interpretecions molt diferents del que jo sempre havia cregut que significava.

[edita] Pregunta

M'agradaria si algú e pot definir la diferencia entre GENS i RES. Moltes gràciesel comentari anterior sense signar és fet per 89.128.238.219 (discussió • contribucions) 03:15, 25 nov 2007 (CET).

Ho sento, però no tenim cap servei de consultes enciclopèdiques. Si algú vol contestar serà a títol personal. --V.Riullop (parlem-ne) 12:08, 25 nov 2007 (CET)

[edita] informació

--Andywwet (discussió) 19:31, 13 des 2007 (CET) ANDREA 13/12/2007 19:30 Hola, m'agradaria saber on és possible trobar tota la informació que s'exposa al Viquipèdia, ja que hi ha certa informació sobre l'origen del meu cognom, en el que estic molt interessada i m'agradaria saber on puc trobar més informació o saber si aquesta informació és a altres webs.


[edita] De mica en mica s'omple la pica

P protagonista de la novela De mica en mica s'omple la pica, de jaume fuster, algú el sap¿?el comentari anterior sense signar és fet per 88.7.114.154 (discussió • contribucions) 10:27, 14 des 2007 (CET).

R: Et suggereixo de mirar l'article del seu autor (Jaume Fuster i Guillemó). Si allí no el trobes, mira en els enllaços externs que s'hi indiquen en el peu, i en un d'ells hi trobaràs la resposta. Jordi Roqué (Discussió) 19:44, 18 des 2007 (CET)

[edita] Ad hoc

M´agradaria saber que vol dir el terme "ad hoc" l´he llegit a una llei.el comentari anterior sense signar és fet per 88.15.132.82 (discussió • contribucions) 16:31, 18 des 2007 (CET).

Això no és un servei de consultes enciclopèdiques. Pots mirar Llista de locucions llatines. --V.Riullop (parlem-ne) 16:44, 18 des 2007 (CET)

[edita] Correcció

M'acabe d'incorporar a viquipèdia. He modificat l'ortografia incorrecta d'un article. He vist a l'historial de canvis de l'article que qui ha corregit alguna cosa ho ha explicat breument. Algú em pot explicar com es fa? el comentari anterior sense signar és fet per Josep Lluís (discussió • contribucions) 00:46, 26 des 2007.

Quan edites tens una caixa que diu "Resum de l'edició" que es guarda junt amb l'historial i serveix de referència ràpida. Ara mateix hi poso "resposta". --V.Riullop (parlem-ne) 12:09, 26 des 2007 (CET)

[edita] Edició d´una subcategoria

--Jagom43 (discussió) 19:16, 3 gen 2008 (CET)És la primera vegada que me fico dins el món de la Viquipèdia i volia fer una pregunta: Una vegada que hem entrat dins una categoria (per exemple, Matemàtiques), veig que hi ha tota una sèrie de subcategories per ordre alfabètic. Si jo vull crear una nova subcategoria, per exemple: Combinatòria, com ho puc fer? és a dir, clicant damunt "edita", veig que que puc editar directament la categoria "Matemàtiques", o bé entrant dins una subcategoria puc editar aquesta, però el que jo vull és Obrir una nova subcategoria i escriure informació dins ella. Com puc fer això?

Pots mirar-te Ajuda:Categoria i VP:LEC. Compte que per crear una categoria cal que existeixin cinc articles per posar-hi.--Pere prlpz (discussió) 19:18, 3 gen 2008 (CET)

[edita] No trobo un article meu quan accedeixo com a usuari registrat

L´altre dia vaig escriure un article a la categoria matemàtiques i vaig comprovar que s´editaba correctament. El que no entenc, és per què no m´apareix aquest article quan accedeixo a a la viquipèdia com a usuari registrat, i si que el puc veure quan accedeixo a la viqui sense registrar-me (?????)el comentari anterior sense signar és fet per Jagom43 (discussió • contribucions) 18:46, 9 gen 2008 (CET).

Suposo que et refereixes a Combinatòria matemàtica. --SMP​·d​·+ 18:50, 9 gen 2008 (CET)

[edita] Traduim el nom dels llibres que no tenen edició catalana?

Hola, he fet l'article Peter Straub i alguns altres d'escriptors i alhora de posar els llibres que han escrit tinc un dubte.

En el cas que estigui traduït al català el poso en català i en versió original. Però si no ha estat traduït al català què faig? Poso el títol en versió original i ja està o també tradueixo el títol al català?

Gràcies!

--Pinucset (discussió) 10:56, 12 gen 2008 (CET)

Si no ha estat traduït, cal posar el títol en versió original, i, al costat i com aclariment, la traducció. El que sí que mirem d'evitar és fer servir traduccions originals (o sigui, traduccions nostres dels noms) per als títols dels articles i, en la mesura del possible, per referir-nos a obres i personatges.--Pere prlpz (discussió) 22:34, 12 gen 2008 (CET)
Quan dius la traducció al costat com a aclariment et refereixes a la castellana? :S
--Pinucset (discussió) 23:15, 12 gen 2008 (CET)
No, a la que facis tu mateix al català. Aquesta és la viquipèdia en català, no en castellà. La traducció castellana ho hi pinta res, aquí. --83.36.162.127 (discussió) 23:44, 12 gen 2008 (CET)
Exacte. El nom en castellà només té sentit posar-lo si és l'original, i, en alguns casos estranys, podria tenir sentit si el nom castellà fos rellevant perquè l'obra fos molt coneguda pel nom castellà (i en aquest cas, probablement molts companys discutirien si cal posar-lo o no) i, sobretot, si les fonts rellevants en català fessin servir el nom en castellà.--Pere prlpz (discussió) 00:46, 13 gen 2008 (CET)
Moltes gràcies a tots, ja traduiré al català els títols de llibres al costat!el comentari anterior sense signar és fet per 80.32.81.197 (discussió • contribucions) 16:37, 13 gen 2008 (CET).

[edita] Val el registre en altres llengües?

M'acabe de registrar i no sé si aquest registre és vàlid per a les Wikipèdies en altres llengües, ja que quan em canvie de llengua, desapareix dalt el rètol amb el meu nom d'usuari. He de tornar a registrar-me per a cada llengua que vullga utilitzar en la Wikipèdia?

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Toni P. (discussió • contribucions) 10:07, 18 gen 2008 (CET).

T'has de registrar a cada wikipedia.--Lohen11 (discussió) 10:08, 18 gen 2008 (CET)
Exacte, de moment quan ens registrem només el fem en l'edició en la que estem. Està en desenvolupament un projecte per activar el compte en totes les edicions —i crec que tots els projectes germans—, però de moment és sols un mal de cap pels que s'en encarreguen. –Pasqual · discussió 12:02, 18 gen 2008 (CET)

[edita] Què és la Viquipèdia i com funciona

Hola, Què és la Viquipèdia i com funciona?el comentari anterior sense signar és fet per 87.219.194.165 (discussió • contribucions) 18:45, 21 gen 2008 (CET).

Pots mirar-te Viquipèdia:Introducció.--Pere prlpz (discussió) 18:59, 21 gen 2008 (CET)

[edita] com funciona toooot¿?¿?¿?¿

Hola, bona nit , bona tada... Fa unes 4 h que me registrat, i no se com funciona res... busco el lloc per fer la meva etiqueta i no se que haig de fer... buenco el lloc per parlar amb altres companys, i no se on s'ha d'anar.. QUE ALGÚ M'AJUDIIIII. Una altre cosa, abans de regitrarme he obert 3 pagines noves... pero no contnsta en el historial, que hai gde fer?. Gracies si mes noel comentari anterior sense signar és fet per Laura Llopart (discussió • contribucions) 22:48, 22 gen 2008 (CET).

Et contesto a la teva pàgina de discussió.--Lohen11 (discussió) 22:55, 22 gen 2008 (CET)
Hola Laura, pots mirar-te Viquipèdia:Introducció o Viquipèdia:Ajuda, per exemple. Quina etiqueta dius que et vols fer? Si vols anar a la teva pàgina personal i escriure-hi quelcom sobre tu, has d'anar aquí i aleshores pots afegir-hi etiquetes afegint-hi una plantilla, com ara {{babel ca}}. Pots veure més etiquetes d'usuari aquí. Ànims! :-) --Xtv (que dius que què?) 22:57, 22 gen 2008 (CET)

[edita] Stevenson

En quin any va neixér la seva mare?el comentari anterior sense signar és fet per 213.96.60.85 (discussió • contribucions) 15:58, 25 gen 2008 (CET).

La mare de Robert Louis Stevenson va néixer l'11 de febrer de 1829 a Collinton, Escòcia [1]. Perquè ho volies saber?--Pere prlpz (discussió) 16:49, 25 gen 2008 (CET)

[edita] Cardenal Carles

[[Media:]]el comentari anterior sense signar és fet per 80.33.152.17 (discussió • contribucions) 18:57, 27 gen 2008 (CET).

Potser busques l'article Ricard Maria Carles?--Pere prlpz (discussió) 19:15, 27 gen 2008 (CET)

[edita] Editat un article i no es mostra complet.

He editat un article sobre evolució estel·lar i quan es visualitza no està complet. En editar-lo si que està complet. M'imagino que potser és perquè l'article és massa extens. Com ho haig de fer quan es tracta d'ùn article una mica llarg? Moltes gracies--Jagons (discussió) 18:08, 1 febr 2008 (CET)

Arreglat. Faltava tancar un <ref> i a partir d'allà no es visualitzava. Si necessites ajuda pots usar la Barra de la taverna. --V.Riullop (parlem-ne) 18:21, 1 febr 2008 (CET)

[edita] Llicències

Tinc dues imatges a la plana del Nord d'Anglaterra, provinents de wikicoomons i present ja a una plana anglesa, que no apareixien a la wiki català (i no entenc per què), però que ja hi eren a l'anglesa una amb llicència i l'altre amb el copyright caducat:

[2] [3]

per tant les he tornades a pujar, amb el mateix nom, a wikicommons:

[4] [5]

i funcionen, però el robot es queixa que no tenen llicència: què em fa falta posar? no puc trobar (o bé entendre) res a les planes de copyright etc.--Espencat (discussió) 11:23, 6 feb 2008 (CET)

El que es pot fer és copiar la llicència original, o la pàgina de descripció sencera. Amb el segon ho he fet, tot i que és dubtós que sigui vàlid perquè enlloc diu qui és l'autor i no es pot confirmar que sigui mort fa 70 anys (100 segur que no, perquè el 1926 estava dibuixant el mapa). El primer encara és més increïble, perquè el que ho ha carregat afirma tenir-ne els drets i cedir-los. No sé si amb PD-old ho acceptarien.--Pere prlpz (discussió) 12:20, 6 feb 2008 (CET)

[edita] Incloure una imatge a una infotaula de municipi nord-català

Volia ficar una imatge a la infotaula d'Arboçols, i no sé com.--Espencat (discussió) 11:25, 6 feb 2008 (CET)

Proba-ho ara, he posat els camps.--Lohen11 (discussió) 11:31, 6 feb 2008 (CET)

gràcies lohen! --Espencat (discussió) 16:03, 6 feb 2008 (CET)

[edita] accents als links

Quan publico un link a una referència de vikipèdia en un altre web, si utilitzo accents no funciona el link directe. Què puc fer?el comentari anterior sense signar és fet per 213.201.25.90 (discussió • contribucions) 10:12, 11 feb 2008 (CET).

No ho he provat, però suggereixo que miris si funciona fent servir l'enllaç que surt a la barra d'adreces del navegador quan vas a la referència que busques. Aquesta adreça substitueix els accents i els espais per codis. Per exemple, per aquesta pàgina jo provaria http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Plantejament_de_preguntes .--Pere prlpz (discussió) 12:22, 11 feb 2008 (CET)

[edita] Incluir en wikipedia

Estimados señores,

Me pongo en contacto con ustedes para que consideren incluir en su enciclopedia el trabajo que llevo realizando y que tiene una repercusión docente considerable.

Les incluyo un resumen de mi tesis doctoral por si quieren incluirlo en su enciclopedia, así como parte de mi currículo vitae para certificar que no se trata de una falsificación o invención. Puedo documentar todos los datos que expongo.

Ruego se pongan en contacto conmigo vía correo electrónico para facilitarles los datos que consideren oportunos.

Atentamente, Dr. Eva Zanuy Pascual

CURRÍCULO VITAE

Dades personals i currículum suprimits. Es poden consultar a l'historial--V.Riullop (parlem-ne) 12:10, 12 feb 2008 (CET)

RESUMEN DE LA TESIS DOCTORAL

Generadores de Aprendizaje : Programación Neurolingüística y Estilos de Aprendizaje en los libros de texto de inglés.

Teniendo en cuenta que el inglés es la lengua vehicular que nos permite la intercomunicación mundial debemos utilizar un método en su enseñanza que optimice su aprendizaje. Se puede optimizar la enseñanza del inglés como segunda lengua utilizando un Generador de Aprendizaje o libro de texto común a todos los alumnos de un nivel de inglés determinado, organizándolo previamente para que potencie al máximo las capacidades de aprendizaje de cada estudiante, teniendo en cuenta los sistemas de ingreso de información (visual, auditivo y kinestésico) y su posterior procesamiento de información (estilo de aprendizaje).

El análisis de los libros de texto de cada uno de los ejercicios que componen las líneas editoriales más divulgadas clasificándolos según el ingreso y el procesamiento de información, demuestra que, a diferencia de otras asignaturas, el aprendizaje del inglés resulta ser muy pobre en técnicas deductivas, lo que dificulta el aprendizaje de gran sector de estudiantes. Esto sucede por que las editoriales siguen el Método Natural, ya que se basa en un método inductivo. El Método Natural es el utilizado de manera generalizada en la enseñanza del inglés como segunda lengua y todas las editoriales se hacen eco de esta tendencia pedagógica. Así, debemos concluir que el Método Natural no beneficia a una gran parte de estudiantes y explica el motivo de los bajos nivel de inglés con los que nuestros estudiantes terminan la enseñanza obligatoria. Consecuentemente, debemos modificar la tendencia generalizada en la metodología actual de la enseñanza del inglés para optimizar su aprendizaje aumentando el número de ejercicios deductivos.el comentari anterior sense signar és fet per 217.126.42.169 (discussió • contribucions) 10:01, 12 feb 2008 (CET).

Edito el missatge anterior perquè sigui llegible i en suprimeixo les dades personals. Això no és una pregunta. Un article el pots fer tu mateixa, tenint en compte Viquipèdia:No feu treballs inèdits, o el pots demanar a Viquipèdia:Articles demanats. --V.Riullop (parlem-ne) 12:10, 12 feb 2008 (CET)

[edita] Marca com a patrullat

Una consulta: què significa "marca com a patrullat" en els canvis d'un article? Gràcies per endavant. --Banyeres (discussió) 13:07, 13 feb 2008 (CET)

És per facilitar la supervisió del vandalisme. Un canvi que ja està marcat com a patrullat no cal que el revisi un altre usuari a efectes de vandalisme. --V.Riullop (parlem-ne) 17:16, 13 feb 2008 (CET)
I quan surt l'opció de marcar-lo com a patrullat? És només quan l'edició l'ha fet un usuari novell? --Jordi_G (parlem-ne) 22:35, 13 feb 2008 (CET)
Quan no l'ha fet un administrador.--Lohen11 (discussió) 22:41, 13 feb 2008 (CET)

[edita] Penjar arxius d'audio/video

És possible penjar un arxius d'audio o video a la viquipedia?

si no és pot, es podria posar un link directe a una pàgina de música o videos?el comentari anterior sense signar és fet per 80.25.0.133 (discussió • contribucions) 18:02, 14 feb 2008 (CET).

Es poden carregar arxius multimèdia, sempre que siguin lliures. A commons:Commons:File types hi ha els tipus de fitxers admesos. --V.Riullop (parlem-ne) 18:50, 14 feb 2008 (CET)
Si no es poden pujar a commons perquè no són lliures, però són útils per il·lustrar un article, es pot col·locar l'enllaç a la secció d'enllaços externs, al final de l'article.--Pere prlpz (discussió) 13:51, 22 feb 2008 (CET)

[edita] Classificació de categories

Estic treballant una mica amb Harry Potter, per millonar-ne la presentació. He vist que no tenen categories, quines hauria de posar, o on puc trobar un llistat complet de les catogories útils (és a dir, que siguin realment categories que englobin diversos temes, no que només estiguin per fer bonic).

Havia pensat posar-ho a "Literatura anglesa" i a "Obres de J.K. Rowling", seria correcte? -- Kanashin (discussió) 11:48, 15 feb 2008 (CET)

A Especial:Categories pots veure totes les categories. Una eina per veure-les en arbre, de forma completa o concisa, és a http://stats.wikimedia.org/EN/CategoryOverviewIndex.htm. --V.Riullop (parlem-ne) 14:19, 15 feb 2008 (CET)
Ja existeix una categoria:Harry Potter que inclou els articles dels llibres i pel·lícules i té subcategories pels personatges. Quan hi hagi cinc articles sobre llibres de Harry Potter se'n pot fer una subcategoria, que estarà dins de categoria:Harry Potter, la qual ja està dins de categoria:novel·les en anglès. Pots veure també, com a mostra, com està organitzada la categoria:Terra Mitjana, que no segueix ben bé el mateix esquema perquè el nom de la categoria principal és l'escenari i no el protagonista.--Pere prlpz (discussió) 02:40, 22 feb 2008 (CET)

[edita] Joan Brossa

hola, jo he editat un petit article sobre la poesia urbana de joan brossa a sabadell. Voldria fer un link des de la pàgina de la viquipedia de joan brossa al meu article. He intentat varies vegades d'afegir-ho i al dia següent està esborrat. voldria saber com puc fer-lo. Crec que es enriquidor anar ampliant la pàgina. Pot ser algú li pot interessar la poesia urbana de joan brossa. gràcies --Cdiaz12 (discussió) 23:33, 21 feb 2008 (CET)

Potser hauries de consultar-ho a la pàgina de discussió. També pots mirar l'historial per si en el resum s'inclou la raó per la qual s'ha eliminat l'enllaç que esmentes. Encara que no em queda clar de quin enllaç, ni de quina pàgina, estàs parlant. Ho he deduït per les teues contribucions.
Cal tenir en compte que els enllaços externs (aquells que remeten a planes allotjades fora dela Viquipèdia) s'han de limitar a obtenir més informació sobre l'article, per a informació més detallada pots consultar VP:EE. –Pasqual · discussió 02:27, 22 feb 2008 (CET)
T'he respost a la teva pàgina de discussió. L'enllaç te l'esborren perquè ja hi és. Busca "A de barca" dins de la pàgina i el trobaràs.--Pere prlpz (discussió) 02:33, 22 feb 2008 (CET)

[edita] faraons

compoden saver les respostes de els faraons?

Primer cal saber quines són les preguntes dels faraons. Si vols informació sobre els faraons, pots veure l'article faraó i la categoria faraons on hi ha les biografies de molts faraons. La categoria Antic Egipte et pot ser útil per trobar d'altres articles relacionats. Si vols preguntar alguna cosa que no trobis als articles, pots provar de fer-la al Taulell de consultes.--Pere prlpz (discussió) 13:49, 22 feb 2008 (CET)

[edita] crear

vui crar una pagina de un tema que no hi es com ho puc fer?¿el comentari anterior sense signar és fet per Looka (discussió • contribucions) 21:56, 26 feb 2008 (CET).

Cerca la pàgina i utilitza l'enllaç en vermell, però abans assegura't que no hi és, respectant el llibre d'estil entre altres procediments. El millor és que vages consultant els diversos enllaços de la benvinguda que se t'ha deixat a la teua pàgina de discussió. –Pasqual · discussió 22:11, 26 feb 2008 (CET)

[edita] Problemes amb les IP

Hola a tots!

Som un professor que estic impartint un curs a altres companys que no coneixen la Viquipèdia. El problema és que tots ens connectam des del nostre centre de treball, en el qual els ordinadors formen part d´una xarxa que "surt" a internet amb una única adreça IP. Quan els companys van intentar fer edició a la pàgina de proves, només ho van poder fer 6 d´ells. La resta va quedar bloquetjat amb el missatge que s´havia detectat més de 6 intents d´accés des de la mateixa IP (pel fet que estem en xarxa i la IP de "sortida" és única). Algú em pot donar una solució perquè tots puguem fer feina al mateix temps? Gràcies per anticipat

--Jagom43 (discussió) 19:04, 27 feb 2008 (CET)

Registreu-vos. Possiblement us passa perquè editeu com a anònims.
Com que probablement el sistema no us deixarà donar-vos d'alta tots el mateix dia des de la mateixa IP (crec que el límit és de 6 usuaris nous per dia) teniu dues solucions:

[edita] almogávers

qui eren els almogávers?el comentari anterior sense signar és fet per 84.120.253.10 (discussió • contribucions) 16:28, 4 març 2008 (CET).

Ho pots veure a almogàvers.--Pere prlpz (discussió) 16:33, 4 març 2008 (CET)

[edita] Enllaços des d'articles en altres llengües

Com s'actualitza en els articles en altres llengües el link a la versió catalana? S'ha de fer alguna cosa concreta? En l'article en català ja hi poso les altres llengües. Ho dic perquè he vist que en alguns casos si que existeix i en altres no.--Pallares (discussió) 19:11, 5 març 2008 (CET)

Pots veure Ajuda:Enllaços entre viquipèdies. N'hi ha prou que posis l'enllaç de la catalana a una altra llengua i d'aquesta altra a la catalana, i la resta ho fan els bots al cap d'uns dies. Si en poses més, (per exemple, copiant-los d'una altra llengua), millor, però no és imprescindible.
Els articles que no tenen interviquis pot ser que no en tinguin perquè l'article no existeixi en cap altra viquipèdia o senzillament perquè ningú els ha posat.--Pere prlpz (discussió) 19:21, 5 març 2008 (CET)

[edita] Informacio sobre arbre

Algú em sabria dir alguna cosa sobre un arbre que creix a Agola i que anomenen Arbre del 40 Remeis?el comentari anterior sense signar és fet per 196.45.161.210 (discussió • contribucions) 10:27, 13 març 2008 (CET).

Llegeixo: "Teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia? Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes." --V.Riullop (parlem-ne) 19:22, 13 març 2008 (CET)

[edita] Registre

Hola

M'agradaria saber que he de fer per activar el registre de la wikipedia, perque jo ja em vaig registrar fa uns quants dies i es veu que surt com a no activat. Si us plau qui sàpigui que he de fer que em contesti gracies.el comentari anterior sense signar és fet per Montse caro (discussió • contribucions) 01:48, 14 març 2008 (CET).

Quan posis l'usuari i contrasenya, marca la casella "Recorda la contrasenya entre sessions". --V.Riullop (parlem-ne) 11:58, 14 març 2008 (CET)

[edita] Traduccions

He d'indicar que un article està traduït d'una altra viquipèdia? Com puc demanar que algú em revisi una traducció? És que estic aprenent italià i acabo de traduir Llei empírica de la wikipedia italiana i com que encara no en sé gaire no sé si estarà prou ben traduit!

Gràcies --Pepe.Cornet (discussió) 12:33, 17 març 2008 (CET)

Pots posar la plantilla {{Traduït de}} a la pàgina de discussió per acreditar la versió original, i pots posar {{Traducció}} a l'article si li cal una revisió. --V.Riullop (parlem-ne) 12:40, 17 març 2008 (CET)

[edita] Bibliografia

Estic fent la bibliografia per un treball i no se com trobar l'autor de l'article, ni l'edició, ni l'any , ni la data d'actualització. Necessito ajuda!!el comentari anterior sense signar és fet per 83.53.151.35 (discussió • contribucions) 12:44, 19 març 2008 (CET).

A cada article tens un enllaç a la caixa d'eines que diu "Citau aquest article". --V.Riullop (parlem-ne) 14:05, 19 març 2008 (CET)

Nautica. Que vol dir mar de fons?

Com es produeix?    
                 Graciesel comentari anterior sense signar és fet per 83.42.250.123 (discussiócontribucions) 10:18, 21 març 2008 (CET).

[edita] enllaçar amb textos que sí que ténen drets d'autor

Hola, volia preguntar si hi ha cap problema per enllaçar a "enllaços externs" o en el cos de l'article, textos que estan al web però que sí que tenen drets d'autor.

Gràcies. --Pyrenées (discussió) 17:49, 21 març 2008 (CET)

No hi ha problema a enllaçar amb webs que tinguin drets d'autor. Per altra banda, els enllaços externs és millor posar-los a les seccions d'enllaços externs o referències i no dins del text, tot i que en molts articles s'ha fet a l'inrevés i s'hauria de corregir. A l'hora de decidir què s'ha d'enllaçar, tingues en compte Viquipèdia:Enllaços externs i Viquipèdia:Citau les fonts.--Pere prlpz (discussió) 18:01, 21 març 2008 (CET)

[edita] Canviar el tamany d'una imatge dins d'una infotaula.

He afegit una foto a la infotaula de Monestir de Santes Creus però no sé ben bé com reduir-la, i quin tamany seria idònic. Que algú em puga ajudar? --espencat (discussió) 22:30, 27 març 2008 (CET)

[edita] Traducció o nou article?

Hola,

Soc l'editor de la versió oficial en català de l'APOD (Astronomy Picture of the Day), un servei de la NASA.

Vull crear un article sobre l'APOD en català. És evident que bona part del text serà una traducció de l'article en anglès "Astronomy Picture of the Day", però també tindrà aportacions pròpies de la versió en català.

El cas que plantejo, és una traducció, i per tant cal posar-la com a tal a la plana en anglès?

I ja posats, algú em pot suggerir un títol? L'acrònim APOD es mantè, tot i que correspongui a una frase en anglès.

Per a fer-vos una idea de com es titula la pròpia plana podeu donar una ullada a www.apodcatala.com[6].

Mercès.el comentari anterior sense signar és fet per Jgirop (discussió • contribucions) 03:40, 29 març 2008 (CET).

Si utilitzes material traduït de en:Astronomy Picture of the Day, pots posar a la pàgina de discussió de l'article en català la plantilla {{Traduït de}} per donar conformitat a la llicència GFDL. Sobre el títol, és millor no usar acrònims. Tractant-se del nom d'una web pots usar el seu títol tal qual en anglès i fer redireccions des de l'acrònim i des de la traducció en català.--V.Riullop (parlem-ne) 12:22, 29 març 2008 (CET)

[edita] Josep Maria Planes

Benvolguts,

Veig que l'entrada a la viquipèdia de "Josep Maria Planas i Martí", el nom Planas s'ha escrit en "a", quan ha de ser en "e" (Planes).

Com es pot corregir aquesta errada? Ho podeu fer vosaltres?el comentari anterior sense signar és fet per Quim22 (discussió • contribucions) 23:44, 31 març 2008 (CEST).

Fet Fet! Comprovat amb enllaços externs i reanomenat.--Pere prlpz (discussió) 00:01, 1 abr 2008 (CEST)

[edita] Marató Viquipèdia

Hola,

Voldria participar a la Marató de la Viquìpèdia amb els meus alumnes de primer de Batxillerat i tinc alguns dubtes, cal que cadascun d'ells tinguin una pàgina d'usuaris. Cal fer una pàgina d'usuari del centre. Si algú pot ajudar-me li estaria molt agraïda--Epuigdel (discussió) 01:09, 6 maig 2008 (CEST)

T'he respost a Viquipèdia Discussió:La taverna/Arxius/Ajuda/Recent i la teva pàgina d'usuari i he posat la resposta a Viquiprojecte:Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya/Guia pel professorat, on hi ha més informació.--Pere prlpz (discussió) 02:11, 6 maig 2008 (CEST)

[edita] Reanomenar

Hola,

Acabo d'editar una pàgina nova, però la vull reanomenar. He seguit les instruccions de registrar-me abans però no em surt cap pestanya adalt per reanomenar-la.el comentari anterior sense signar és fet per Aniset (discussió • contribucions) 11:49, 8 maig 2008 (CEST).

Aquesta opció no està disponible per anònims ni per usuaris novells amb menys de 4 dies d'antiguitat. Ho pots demanar a la seva pàgina de discussió perquè ho faci un usuari autoconfirmat (automàticament al cap de 4 dies). --V.Riullop (parlem-ne) 11:55, 8 maig 2008 (CEST)